A palackos, valamint a tartályos PB-gáz egyik felhasználási módja a fűtés. Gondolhatnánk, hogy ennek megfelelően nyáron kisebb szükségünk van erre az energiahordozóra, de ez tévedés. Számos olyan területet mutatunk be, amelyeken nyáron is nélkülözhetetlen a PB-gáz használata.

 

A fűtés mellett a PB-gáz egyik legnépszerűbb felhasználási területe a vízmelegítés, amire természetesen nyáron is szükség van, legyen szó mosáshoz, fürdéshez, mosogatáshoz szükséges vízről. A készülékek többsége egy egyszerű fúvókacsere után alkalmas PB-üzemre is.

A főzés a PB-gáz egyik legnépszerűbb felhasználási módja, többek között azért, mert a fűtőértéke mintegy 2,5 szerese a földgázénak, ráadásul egyenletesen adja le a hőt. További előny a mobilitás, olyan helyen is lehet PB-vel sütni-főzni, ahol nincs kiépítve vezetékes hálózat. Elég csak a szabadtéri fesztiválokra gondolni, ahol az évnek csak 1-2 hónapjában kell gondoskodni energiáról, akkor viszont rengetegről. Több alkalommal előfordult az elmúlt években, hogy szabadtéri rendezvényeket, gasztronómiai fesztiválokat PB-palackokkal támogattunk.

pb-gaz-nyaron.jpg

A kerti partik, kitelepülések szervezésével foglalkozó cateringes vállalkozások is előszeretettel használják a PB-gázt az ételek elkészítésére és melegen tartására a szabadban, ezt mással nem is tudnák megoldani. A lakosság körében is kedvelt elfoglaltság a grillezés, kerti sütögetés. Ehhez is jó választás a gázgrill, amelyet palackkal üzemeltetnek. Ugyancsak népszerű sütögetési mód a tárcsa, amelyhez gázzsámolyt lehet illeszteni, így hamar megsül a lapon az étel. Ha ezen termékek vásárlásában gondolkodik: gázgrillek, gázzsámolyok és tárcsák széles választékát kínálja a PrimaNet online szakáruház, amelyet vásárlás után házhoz is szállít!

primakemping-gazpalack-2.jpg

A túrázók, kempingezők számára speciális palackokat kínál a Prímaenergia Zrt. A Príma Kemping palackok előnye, hogy saját cserehálózatot üzemeltetünk, az ország mintegy 30 pontján lehet töltöttre váltani a kimerült palackokat. A kemping palack alkalmas főzésre, grillezéshez, de akár gázlámpák működtetéséhez is. Több napos túrákra nem érdemes elindulni nélküle.

 

Mezőgazdaság

 

A lakossági felhasználás mellett létezik olyan terület, amelyen nélkülözhetetlen a PB-gáz egész évben. Például keltetőkben, tehenészetekben hősugárzáshoz, melegvíz-készítéshez gyakran alkalmaznak PB-gázt, természetesen ebben az esetben nem a palackokat cserélgetik, hanem jellemzően tartályos megoldást választanak, hiszen a mezőgazdaságban az ellátás biztonsága meghatározó fontosságú. Itt az áramellátás folyamatosságának biztosítására hazsnálnak gázzal meghajtott aggregátorokat.

 

Ipar, barkácsolás

 

Az iparban, barkácsoláshoz, építkezéshez szintén számos területen alkalmaznak PB-gázt nyáron is. Keményforrasztáshoz – 450 Celsius fok fölött – szinte kizárólag PB-gázt használnak. Az építkezéseken a lapos tetők vízzáró szigetelését bitumenes lapokkal oldják meg, amelyeket felhevített állapotban illesztenek össze. A forrasztáshoz szükséges energiát sokszor a PB-palackok szolgáltatják.

 primagaz_pb-gazpalackok-uj_3.png

Kinek, melyik megoldás ajánlott?

A lakossági felhasználók leginkább palackos formában találkozhatnak a PB-gázkeverékkel. A hagyományos 11,5 és 23 kilogrammos palackok mellett kifejlesztettük a Gastro (Mini és Maxi), valamint a Comfort palackokat, utóbbi nem PB-t, hanem tiszta propánt tartalmaz.

Nagyobb gázigényhez – havi 40 kilogramm felett – a palackcsoportokat ajánljuk, amelyek 25 kilós egységekből állnak, összesen 50 vagy 100 kilogramm gázt tárolnak.

Ennél még nagyobb energiaigénye lehet egy vendéglátóipari egységnek, panziónak, vagy nagyobb családi háznak. Ezek számára praktikus a PB-gáztartály telepítése, amely akár egész évre elegendő gázt tartalmaz.

Az üres gázpalackokat beszerezheti a PrimaNet online szakáruházban: https://www.primanet.hu/termekek/gazpalackok-patronok/

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr1008808352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz PB-gázpalack Primanet.hu gázpatron Príma Kemping turista palack
süti beállítások módosítása