A sütés-főzés során fontos az egyenletes hőmérséklet, hiszen így lehet pontosan kiszámítani, meddig kell készíteni az ételt az optimális állag eléréséhez. Persze, az sem mindegy, milyen gázt használunk. A PB-gáz fűtőértéke mintegy 2,5-szer nagyobb a földgázénál, így hamarabb bemelegszik a sütő, és a teljesítménye is egyenletes és nagyon pontosan állítható.

Mesterszakácsok, Michelin csillagos éttermek is szívesen főznek gázzal, mert megbízhatónak tartják. Persze, gáz és gáz között is van különbség. A szakemberek azért ítélik jobbnak a PB-gázt, mert a fűtőértéke magasabb, mintegy 2,5-szerese a földgázénak, ráadásul nem ingadozik a minősége. Így sokkal könnyebb kiszámolni a sütési időket.

pb-gazzal-fozes.jpg

A magas fűtőérték által olyan műveletekre is alkalmas, amelyeknél a gyors hőfokemelkedés elengedhetetlen, mint például a wokban sütés. A melegen tartás szintén lényeges terület: egy kerti összejövetelen, vagy esküvőn jellemzően PB-palackokkal oldják meg a rendezvények szervezői, hogy ne hűljenek ki a fogások, amíg a vendégek elfogyasztják azokat.

Előfordul, hogy nagyobb mennyiséget kell egyszerre készíteni, vagy éppen melegen tartani. A főzésre, melegítésre alkalmas a klasszikus 11,5, valamint 23 kilogrammos PB-gázpalack, vagy az újabb fejlesztésű Gastro Mini (11 kg), és Gastro Maxi (23 kg).

Gáztűzhely vásárlásakor figyeljünk oda, hogy milyen fajta gáz használható az adott típushoz. A legtöbb tűzhely átalakítható földgázos üzemről PB használatra, ilyenkor általában a fúvókákat kell benne kicserélni. A műveletet csak engedéllyel rendelkező szakember végezheti el.

A palackos gáz mobilitása és fűtőereje jól érvényesül akkor is, ha grillezni szeretnénk. A hagyományos faszéngrilles készülékekkel szemben a palackos gázzal működő szerkezetek nem rontják el az étel ízét, szagát, ugyanis a PB-gáz rendkívül tisztán, szinte káros anyag hátrahagyása nélkül ég el. Grillezéskor is nagy előny az egyenletes fűtési teljesítmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr628740688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz PB-gázpalack
süti beállítások módosítása