Most, hogy végérvényesen itt a jó idő, egyre többen gondolják úgy, hogy ideje egy jó kis kerti sütögetésnek. A szabadtéri főzés örömét pedig leginkább egy gázgrill használata garantálja, hiszen gyorsan felmelegszik, kényelmes, tiszta, könnyen használható, és nem mellesleg igen gazdaságos. És ami talán a legfontosabb: a szabályokat betartva teljesen biztonságos is! A dolgunkat ráadásul jelentősen megkönnyíthetjük, ha minden szükséges eszközt a megfelelő helyről szerzünk be!

primaenergia-gazgrill.png

Az ilyentájt a télen rájuk rakódott portól megszabadított grillsütők, bográcsok vagy épp hússütő tárcsák egyaránt jól üzemeltethetőek gázpalackról, amelyek használata nem bonyolult ugyan, de oda kell figyelni, hogy megfelelően csatlakoztassuk a készülékünkhöz. A hibák kiküszöbölésére különösen hasznos egy olyan gázpalack, amelyet ha akarnánk, sem tudnánk rosszul rákötni a grillsütőre.

A hagyományos palackok úgynevezett „balmenetes” csatlakozóval rendelkeznek, ahol a használónak alapos csavarásra és egy külön tömítésre is szüksége van annak érdekében, nehogy szivárogni kezdjen a gáz. Ezt a szakemberek javaslata alapján érdemes ellenőrizni is, például szappanos víz segítségével: ha a gázpalack gumicsövét végigkeni ezzel az ember, a buborékok jelzik majd a szivárgás helyét.  Mindenképp szükség van egy nyomásszabályozóra is, és bár láthatjuk, hogy a hagyományos palack használata sem kíván különösebb szakértelmet, de már tudunk egy ennél egyszerűbb megoldást is!

primaenergia-pb-gazpalack.png

Ha gyorscsatlakozós palackot választunk, például a Prímaenergia Gastro termékcsaládjának valamelyik tagját, egyetlen mozdulattal biztonságosan felszerelhetjük a palackot. Ezeket a tökéletesen biztonságos termékeket nem is tudjuk rosszul csatlakoztatni, miközben külön tömítésről sem kell gondoskodnunk. A Gastro Mini gázpalack kis méretének és könnyű mozgathatóságának köszönhetően különösen népszerű a kerti rendezvények, grillpartik résztvevőinek körében. A gázpalackokhoz való gyorscsatlakozók között a PrimaNet online szakáruházban válogathatnak. Ezeknek köszönhetően nincs szükség szerszámokra az azonnali és balesetmentes használathoz.

A gázkészülékekhez ezen kívül nyomáscsökkentőre is szükség van, amelyek közül minden esetben a készülék adatlapján feltüntetetteknek megfelelőt kell választani. Érdemes hozzátenni, hogy ha rossz mellett döntünk, veszélynek ugyan nem vagyunk kitéve, de a működés hatásfoka jócskán elmarad majd a maximálistól, azaz érdemes ilyen szempontból is körültekintőnek lenni. A Prímaenergia webáruházában gondosan válogathatnak is a nyomásszabályozók között.

gastromini_gyorscsatl.jpg

Ha a fentieket megszívleljük, már csak a jó hozzávalókon és az ügyes kezeken múlik kerti partink sikere! Ami pedig egy-egy ilyen esemény utóéletét illeti, érdemes megjegyezi, hogy bármennyire is kézenfekvőnek tűnhet a többórás tűző napon való sütögetés után a gázpalackunkat is egy hűvös helyre vinni, fontos, hogy ez semmi esetre se a pince, a pincelejáró vagy az alagsor legyen! Nem szabad ugyanis olyan helyen tárolni, ahol a gáz a palackból kijutva lejjebb tud jutni a padlószintnél, és ott összegyűlni. Szintén ne tegyük a palackot nehezen megközelíthető, a közlekedést akadályozó helyekre, azaz például lépcsőre, lépcsőházakba, folyosóra vagy épp a padlásra. A tárolásra vonatkozó legfőbb szabályokat itt olvashatja.

Ha a gázpalackok csatlakoztatásával kapcsolatban kérdése van, a termékeink kiszállításáról gondoskodó gázfutártól személyes tanácsadást is kaphat.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr6014750405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása