A gáz nélkülözhetetlen energiaforrás az állattenyésztésben. Miután a tanyákon, mezőgazdasági területeken szinte soha nem érhető el vezetékes gázszolgáltatás, az egyetlen gazdaságos alternatívát a tartályos PB-gáz jelenti. A gazdálkodóknak elsődleges a biztonság, hiszen akár néhány órás kimaradás is katasztrofális következményekkel járhat például egy keltetőben, vagy egy nyúltenyésztő telepen. A PB-gáz használható fűtésre, meleg víz előállítására, hajthat gázzal működő aggregátorokat az áramfejlesztéshez, vagy tisztításra való gőzt fejleszthetnek a segítségével.

Az állattenyésztésben még rövid ideig tartó energia-kimaradás sem fordulhat elő, mert egy keltetőben órák alatt milliós kár keletkezhet, de egy tehenészet, vagy lovászat esetében is veszélyes, ha megfázik a jószág. Jellemzően minden esetben nagy területet kell befűteni, vagyis nem elég a PB-gázpalack, mert azt túl gyakran kellene cserélni a megfelelő hőmennyiség eléréséhez.

tehen.jpg

Nagyobb gázmennyiség akkor áll rendelkezésre biztonsággal, ha a területen PB-gáztartályt telepítenek. Ennek előnye, hogy nagy mennyiség áll rendelkezésre egyszerre, nem kell ingadozástól tartani. A tartályok térfogata általában 3 vagy 5 köbméter, de nagyipari felhasználásra igény szerint 10, 25, 40, sőt 63 köbméteres tartályokat is kihelyeznek. Érdemes előzetesen kalkulálni, mekkora mennyiségre lehet szükség, és – a biztonság kedvéért – annál valamivel többet rendelni, de a várható fogyasztás többszörösét raktározni szükségtelen.

ures_tartaly_uj_logoval_600px.jpgMiután az igazán kemény fagyok még nem köszöntöttek be, és az elmúlt évek alapján nem is nagyon várhatók, mindenképp érdemes elgondolkodni még idén a tartály telepítésén. A folyamat a tervezéstől a kivitelezésig általában 8-12 hét alatt lezajlik. Azért ilyen gyorsan, mert a Prímagáz maga gondoskodik egyes szakhatósági engedélyek beszerzéséről, így időt, energiát is spórol a megbízónak.
A tartályos PB-gáz telepítésekor arra kell ügyelni, hogy a töltést autóval végzik, így olyan területre van szükség, ahol a kocsi maximum 50 méterre meg tudja közelíteni a tartályt. A felhasználó választhatja azt a megoldást, hogy ő maga olvassa le a fogyási adatokat a beépített műszerről és megrendeli az utántöltést, de az is lehetséges, hogy telemetriás fogyásmérőt szereljenek be, amely egyből a központnak jelzi, ha fogy a mennyiség és a diszpécser figyel erre. Utóbbi megoldás akkor hasznos, ha több tartályt üzemeltet valaki.

A tartályos PB-gáz felhasználási területei:
• Melegítés (csarnokfűtés, hősugárzók);
• Gőz előállítása tisztításhoz, fertőtlenítéshez;
• Tehenészetekben tőgymosásra;
• Melegvíz-ellátás;
• Szünetmentes áramellátás, gázzal működő aggregátorok táplálásával.

További részletekért érdeklődjön Vevőszolgálatunkon a 06-40-45-50-50-es (helyi tarifával hívható) telefonszámunkon, vagy látogasson el az alábbi weboldalainkra: http://www.tartalyosgaz.hu/ vagy https://www.primagaz.hu/termekek/tartalyos_pb-gaz/

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr266950115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gáztartály tartályos PB-gáz
süti beállítások módosítása