A vendéglátás az az ágazat, amelyben a tartályos gáz használatának összes előnye világosan megmutatkozik. Ebben a szegmensben kiemelten fontos az energiaellátás biztonsága, hiszen az esetleges kiesés hatalmas presztízsveszteséget és jelentős bevételkiesést okoz. A PB-gáz felhasználása sokrétű a fűtéstől a vízmelegítésig, de szükség esetén áramot is elő lehet állítani gázüzemű aggregátorral. Olyan vállalkozásoknál is ideális a gáztartály telepítése, amelyek szezonálisan működnek, ugyanis a holtidőben nem kell megfizetni a rendelkezésre állási díjat, mint a földgáz esetében.

A vendéglátó vállalkozók számára az egyik legfontosabb kihívás, hogy elégedett ügyfelek távozzanak tőlük. A komfortérzetet (és a bevételi lehetőségeket) azonban rontja, ha például átmenetileg kimarad a fűtés, vagy a melegvíz-szolgáltatás. A vendég ilyenkor joggal kérhet kártérítést, de a presztízsveszteség talán még ennél is súlyosabb.

hotel3.jpg

A PB gáztartály pontosan igazítható az igényekhez a méret
A tartály telepítése a gázellátás legbiztonságosabb módja, hiszen egyszerre nagy mennyiség tárolható benne, és nem kell a palackok cseréjére figyelni. A tartályok legkisebbike 3 köbméteres, de létezik 5, 25, 40, illetve 63 köbméteres tároló is. Arra is van lehetőség, hogy többet kapcsoljanak össze, így akár nagyobb hotelek, wellness-létesítmények ellátása is hosszú távra garantált. Célszerű alaposan felmérni a várható fogyasztást, hogy a megfelelő méretű tartály pontosan illeszkedjen az igényekhez. Így ugyanis elkerülhető, hogy túl gyakran kelljen utántölteni a tartályt, vagy egyszerre rendelünk és fizetünk ki annyi energiahordozót, amennyi csak nagyon hosszú idő alatt fogy el.

vendeglatas_480px.jpg
A PB gáztartály segítségével áramot is lehet termelni
A vendéglátóhelyek, szállók, hotelek gyakran a lakott területektől távol, erdőben, dombtetőn helyezkednek el, hiszen az emberek egy része a nyüzsgés után nyugalomra vágyik. Ez azt is jelenti, hogy jó eséllyel nincs a közelben földgázhálózat, akkor pedig tartályos gázzal oldható meg az energiaellátás. A PB-gáz felhasználásával sokféle tevékenység végezhető, például lakóépületek, úszómedencék, fedett teniszpályák, közösségi házak fűtése, főzés, vízmelegítés. A tartályos gáz arra is alkalmas, hogy ha áramszünet következne be, akkor gázmeghajtású aggregátorral pótoljuk az áramot, amíg helyreáll a szolgáltatás.

Nem kell feleslegesen készenléti díjat fizetni
Érdemes szót ejteni a szezonálisan működő vendéglátóegységekről, mint például a tóparti, folyóparti kempingek. Ezeknél teljesen fölösleges lenne egész évben fizetni a rendelkezésre állási, készenléti díjat a vezetékes gáz szolgáltatójának, hiszen az év nagyobb részében nem számíthat bevételre az üzemeltető. A tartály itt is tökéletes megoldás, hiszen csak azt kell kifizetni, amit valóban felhasznál a fogyasztó. A tartályok töltésére a Prímagáz szerződést köt az ügyfelekkel. A telefonos ügyfélszolgálaton lehet kérni az utántöltést, amennyiben a felhasználó úgy látja, hogy hamarosan kifogy a készlet, de arra is lehetőség van, hogy a szolgáltató telemetriás eszközt telepítsen a tartályra, amely automatikusan jelzi a fogyást. Ebben az esetben nem is kell számon tartani a készletet, az ügyfélszolgálat jelentkezik, mehet-e a feltöltés.

primagaz_gaztartaly.jpg
Esztétikusan megoldható az elhelyezés
A vendéglátó egységek esetében fontos szempont az esztétikum. Nem lenne szerencsés, ha a tájképet rombolná egy nagy tartály látványa. A Prímagáz szakemberei ezért többféle elhelyezési lehetőséget kínálnak, például a kültéri elhelyezés megoldható a föld felett, de a mélybe ásva is, utóbbi esetben egyáltalán nem látható.

További részletes információk olvashatók a tartályos PB gázról az alábbi weboldalon: http://www.tartalyosgaz.hu/

Kisebb PB gáz fogyasztás (’mini tartályos PB gáz’): Prímagáz palackcsoport
A Prímagáz gondol azokra a fogyasztókra is, akik annyi PB gázt használnak fel, hogy a palackokat túl gyakran kellene cserélniük, de annál kevesebbet, mint hogy érdemes lenne tartályt telepíteniük. Nekik ajánljuk a PrímaComfort konstrukciót, amely palackcsoportos rendszert jelent. A palackcsoporton több palack sorbakötését értjük. A konstrukció nagyobb gázelvételt tesz lehetővé, nagyobb gázmennyiség egyidejű tárolásával. Lehetőség van 50-100 kg PB-gáz tárolására 2 vagy 4 palackos rendszerben. A palackcsoportos rendszerek esetében a palack(ok) cseréje akár PrímaGázfutárral is megoldható.

palackcsoport_480px.jpg

További információk olvashatók a Prímagáz palackcsoportról az alábbi weboldalon: https://www.primagaz.hu/sajtoszoba/Primagaz_palackcsoport

Prímagáz Mobil Tartály PB-gázellátó rendszer
A Prímagáz Mobil Tartály egy olyan előre gyártott berendezés, amelynek telepítéséhez építési jellegű engedélyezési eljárás nem szükséges. A berendezés helyszíni építési munkák nélkül, az üzembe helyezéshez szükséges minden szerelvénnyel, biztonsági elemmel ellátva, a helyszínre szállítás után egyszerű kötőelemek csatlakoztatásával, néhány órán belül üzembe helyezhető.

Mobil_tartaly.jpg
További információk olvashatók a Prímagáz Mobil Tartály PB gázellátó rendszerről az alábbi weboldalon: https://www.primagaz.hu/hirek/Mobil_gaztartaly_a_Primagaztol

A tartályos PB gáz előnyei:
• magas fűtőérték;
• kényelmes;
• biztonságos;
• rövid idő alatt kiépíthető;
• gazdaságos energiaellátás az ország bármely részén;

A tartályos PB gáz felhasználási területei a vendéglátásban:
wellness szállók, erdei szállók, panziók, vendéglők, éttermek, kifőzdék, büfék, kempingek, csárdák, időszakos üzemeltetésű vendéglátó egységek, stb…
• fűtés
• főzés
• melegvíz-ellátás
• esetleg áramellátás

Tartályos PB gáz megoldások:
• 3m3 térfogatú PB gáztartály;
• 5m3 térfogatú PB gáztartály;
• 25m3 térfogatú PB gáztartály;
• 40m3 térfogatú PB gáztartály;
• 63m3 térfogatú PB gáztartály,
• PrímaComfort Mini PB palackcsoport: egy palackcsoportos rendszer (2 db 25 kg-os palack)
• PrímaComfort Midi Mini PB palackcsoport: két palackcsoportos rendszer kézi váltóval (4 db 25 kg-os palack)
• PrímaComfort Maxi Mini PB palackcsoport: két palackcsoportos rendszer automata váltóval (4 db 25 kg-os palack)
• Prímagáz Mobil Tartály PB-gázellátó rendszer

További információkat talál a tartályos PB gáz telepítéséről és elhelyezéséről az alábbi weboldalon: http://www.tartalyosgaz.hu/egyeb/Telepites_es_elhelyezes

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr136289535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz gáztartály tartályos PB-gáz PB palackcsoport Prímagáz Mobil Tartály PB-gázellátó rendszer
süti beállítások módosítása