A klímaváltozás következtében egyre inkább növekvő aggodalom és közfigyelem miatt az energiapiac szerkezete is lassan átalakul. Amit az emberek általában nem tudnak az az, hogy a PB-gáz kulcsfontosságú szerepet játszhat energiatartalékaink tisztábbá és még biztonságosabbá tételében. Mindezek hatására az SHV Enegry (a Prímagáz Zrt. anyavállalata) magához ragadta a kezdeményezést, hogy a PB-gáz előnyeit a köztudatban is elmélyítse. És hol máshol is kezdhetné, mint saját partnerei körében?

A PB-gáz előnyei

Az európai és a világ PB-gáz szövetsége (AEGPL, WLPGA) nemrégiben megrendelt egy tanulmányt „tanulmányok tanulmánya” koncepcióval, melyben már meglévő kutatási adatok kerültek elemzésre, hogy igazolják a PB-gáz környezetkímélő tulajdonságait. A dokumentum az európai szövetség májusi konferenciájára készült el, és került publikálásra. Az eredmények rendkívül biztatóak voltak.  Ezen eredmények alapján a PB-gáz bizonyítottan az alacsony széntartalmú üzemanyagok közé került besorolásra, amely 20%-os megtakarítást tesz lehetővé a benzinnel és a fűtőolajjal szemben, és ez igaz mind autógáz, mind pedig fűtőpiaci felhasználása során.

A tanulmány eredményei szerint a nem megújuló fa, illetve fosszilis alapú üzemanyagokra alapozott villamosenergia-termelés, valamint a szén károsanyag-kibocsátása a duplája a PB-gázénak. Még a fűtőolaj is 68%kal több CO2-t bocsát ki, mint a PB-gáz, ezzel pedig a környezetszennyezés legjelentősebb forrásává válik. Ezen adat alapján a PB-gáz a megoldás részeként jelentkezik, csökkentve a CO2 kibocsátást alkalmazásának minden területén. A levegő szennyezettségével kapcsolatos tanulmány igazolta továbbá, hogy a PB-gázzal
meghajtott járművek jelentősen javíthatják a városok levegőjének minőségét. A hagyományos gépjárműgyártás fejlődésének ellenére az ilyen meghajtású járművek kevesebb nitrogénoxidot és káros anyagot bocsátanak ki, mint a dízel meghajtásúak és egyben minőségi értéket is képviselnek a fogyasztó felé.

Az általános felhasználás esetében, mint a főzés, fűtés és áramellátás, a kibocsátás jelentős mértékben alacsonyabb, mint a fa, szén és fűtőolaj esetében. Ezen tulajdonsága következtében a PB-gáz használata igazán nagy előrelépést jelenthet azon fejlődő gazdaságban élő emberek számára, akik háztartási tevékenységeik során (lásd főzés) még mindig szilárd fűtőanyagot használnak fel, ami miatt otthonaikban a levegő minősége igen kedvezőtlen. A jelenleg is folyó környezetvédelmi viták során nem szabad elfelejteni,
hogy a rossz levegő szennyezettsége roppant káros az emberi egészségre és tízezrek életét rövidíti meg minden évben.

Kivételes energiaforrás
A PB-gáz használata mellett egy roppant egyszerű indok is szól: ha az emberek megismerik és használják, a végén megszeretik. Legyen szó tisztább és gazdaságosabb autózásról, vagy a tökéletes soufflé elkészítéséről, ez az energiaforrás több százmillió elégedett fogyasztóval rendelkezik világszerte. Fő feladatunk és célunk, hogy megismertessük a PB-gázt az energiaszektorral.

Az európai és világszövetség idén a www.exceptionalenergy.com oldal létrehozásával hozzájárult e cél megvalósításához. Ez a weboldal egyszerűen és világosan megismerteti a politikai döntéshozókkal és bárkivel, aki érdeklődik az energiaszektor iránt a PB-gáz történetét. Az SHV Energy büszke rá, hogy részese lehet eme kezdeményezésnek.

„Miért PB-gáz?” kampány
Az SHV Energy, a világszerte elismert PB-gáz specialista, szintén saját kampányba kezdett „Why LPG?” néven, azzal a céllal, hogy globálisan ráirányítsa a figyelmet egy olyan energiaforrásra, amely környezetkímélő, biztonságos, olcsó és azonnal bárki rendelkezésére áll. Rengeteg anyagot bocsátottak a közvélemény rendelkezésére, információkat, tudnivalókat és hasznos tanácsokat közölnek a PB-gáz felhasználásáról. 

Látogassa meg Ön is a www.whylpg.com oldalt!
Együtt elérhetjük a változást, hirdesse Ön is az üzenetet: a PB-gáz a megoldás része a ma energia kihívásaira. Menjünk együtt az úton!

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr635353325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz
süti beállítások módosítása