A palackos PB-gáz egyik jelentős felhasználója az építőipar, azon belül is a tetőszigetelésnél alkalmazzák előszeretettel, nem véletlenül!

A lapostetők vízszigetelésére az egyik legjobb megoldás a bitumenes lap, amelyeket felhevített állapotban illesztenek egymásra a szakemberek. A forrasztáshoz szükséges energiát a legtöbb esetben PB-palackok biztosítják.

A magyar lakásállomány jelentős hányada lapostetős, például eredetileg az összes panelház így készült. Az ilyen épületek esetében a csapadékvíz nem tud olyan gyorsan elfolyni, mint például egy hagyományos nyeregtetőről. a vízzáró réteg kis sérülése is komoly gondot okoz, emiatt a szigetelés javítására, felújítására igen nagy a kereslet,

 A bitumenes tetőszigetelés kialakítása, javítása vagy felújítása során az összekapcsolódó elemek felolvasztásához a leghatékonyabb megoldás a palackos PB-gáz alkalmazása, amely során a szigetelőelemeket felforrósítva, átlapolva illesztik, majd azok kihűlve egységes felületet képeznek, így tökéletes vízzárás érhető el.

bitumen.jpg

 A bitumen felforrósításához érdemes PB-palackból nyerni az energiát, mivel ez lényegesen praktikusabb, mint a dissous-gázos lánghegesztő szerkezetek alkalmazása. A kisebb súly miatt a PB-gáz ugyanis sokkal mobilabb, a forrasztó egység könnyebben mozgatható. Ez nemcsak a munkavégzés idejét rövidíti le, de a balesetek lehetőségét is csökkenti. A PB-gáz ráadásul a gázolajos melegítőknél is biztonságosabb, mivel a visszaégés veszélye gyakorlatilag nulla. Mi több, a fűtőértéke is magasabb, mint az olaj eltüzelésekor, így a lapok széle hamarabb felolvad, ami még tovább gyorsítja a munkát.

Ha már felújításra adja egy lakóközösség a fejét, érdemes nemcsak a vízszigetelésre gondolni, hanem értéket is növelő céllal kiegészítő hőszigeteléssel együtt elkészíttetni azt. Még inkább értéknövelő megoldás, ha zöldtetőt alakíttatnak ki.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr3213278523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hőszigetelés PB-gáz PB-gázpalack Prímaenergia
süti beállítások módosítása