Az idén életbe lépett 1/2013 (VII.11.) MEKH rendelet szűkíti azok körét, akik jogosultak a szezonális kedvezményes rendszerhasználati kapacitás-lekötési díjra. A november 1-től március 31-ig tartó periódus helyett a rendelet értelmében téli fogalom alatt már az október 1-től március 31-ig tartó időszak értendő. A téli időszakon kívüli kapacitás-lekötésének igénybevétele esetén már októberben is napidíjat kell fizetniük az ügyfeleknek.
 

Kedvezőtlen helyzet számos iparágban

Ez nagyon érzékenyen érint néhány iparágat, például az ipartelepek üzemeltetőit, a mezőgazdaságban az állattartó telepeket, valamint a terményszárítókat, amelyek földgázzal oldják meg a fűtést, terményszárítást. A díjfizetési szabályok változása miatt ugyanis hosszabb időtartamra kell rendszerhasználati díjat fizetniük. Miután jelentős mennyiséget fogyasztanak, a változás nagyságrendje éves szinten milliós összeg is lehet.
 tenyesztok.jpg

A megoldás

A kialakult helyzetben alternatíva a PB-gáztartály telepítése és üzemeltetése. Ennek előnye, hogy mindig biztonságos az ellátás, a felhasználók időben jelezhetik utántöltési igényüket, vagy igénybe vehetik a telemetriás mérőeszközt, amely automatikusan jelez a központnak, ha utántöltés szükséges. A fent említett szektorokban a gázellátási biztonság kulcskérdés, egy-egy kiesés súlyos anyagi veszteséget okozhat. mobil_tartaly_500px.jpg

A tartályos megoldás további előnye, hogy kiszámítható költséggel jár, nincs rendszerhasználati díj, mint a földgáz esetében. A telepítés felméréssel együtt 6-8 hét alatt megtörténik, munkatársaink a szakhatósági engedélyek beszerzésében is segítenek. Igény esetén elvégezzük a gazdaságossági kalkulációt, vagyis megmutatjuk, hogy adott mennyiség esetén gazdaságosabb-e PB-gázra váltani.

Felkeltettük érdeklődését a tartályos gázzal kapcsolatban?

Látogasson el a www.tartalyosgaz.hu oldalra és kérjen árajánlatot most!

 

Vevőszolgálatunk elérhetősége:
Telefon: +36-40/45-50-50 (helyi tarifával hívható)
E-mail: vevoszolgalat@primagaz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr738630378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása