Számos olyan település van, ahol nem elérhető a vezetékes gázhálózat. Ennek oka lehet, ha a szolgáltató nem tartja gazdaságosnak a vezetékek lefektetését. Ezeken a területeken a fűtés legbiztonságosabb módja a tartályos PB-gáz. Egyszerre nagy mennyiség tárolható, nem kell attól tartani, hogy a hidegben hirtelen elfogy a gáz. A megrendelhető telemetriás távfelügyeleti rendszer segítségével a mennyiségjelzőt sem kell figyelni, a központból szólnak, ha szükség van újratöltésre.

Napjainkra már több mint 10 ezer tartályos rendszer üzemel hazánkban. Mindig biztonságos az ellátás, hiszen a felhasználók időben jelezhetik utántöltési igényüket, sőt a Prímagáz igény esetén telemetriás mérőeszközt épít be a tartályba, amely a központnak jelzi, ha fogyóban a tartalom. A PB-gáz elsősorban azokon a területeken nélkülözhetetlen, ahol nem lehet, vagy túlságosan drága lenne kiépíteni a vezetékes hálózatot. Vidéken szinte minden településen használnak PB-gázt.

Tartalyos_gaz_Csaladi_hazzal.jpg
A tartályos gáz költségei jól kalkulálhatók, hiszen a gáz ára mellett a rendszer bérleti díját kell csak fizetnie a fogyasztónak, míg a vezetékes gáz esetében a készenléti díjat is felszámolják a szolgáltatók, függetlenül attól, van-e valós fogyasztás.

A tapasztalatok alapján egy családi ház esetében a legkisebb, 3 köbméteres PB-gáztartály egyszeri feltöltésével akár egy évig is elég energiát szolgáltathatunk a családnak. Ez nemcsak a fűtési szükségletekre elegendő, hanem minden egyéb felhasználásra is, mint például a vízmelegítés, főzés. A tartályos gázból lakossági célra a 3 és 5 köbméteres kiszerelést használják leggyakrabban.

Használjon Ön is tartályos PB-gázt!

  Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot a kapcsolatfelvétel gombra kattintva!

Ha valahol van vezetékes földgáz, de a felhasználó szeretne váltani, akkor meg kell gondolni, hogy az energiahordozó változásakor le kell-e cserélni a meglévő fűtőberendezéseket. Köztudott, hogy a PB fűtőértéke két és félszer jobb a földgázénál, ez pedig másfajta igénybevételt jelent az alkatrészeknek. Azonban a modernebb fűtőberendezéseket már eleve többfunkciósra tervezik, így valószínűleg nem kell komolyabb átalakítást végezni, elég a fúvókákat lecserélni. Ezt természetesen nem szabad házilag végezni, az átalakításhoz szakember közreműködése szükséges.

ures_tartaly_uj_logoval_600px.jpg

Új építésű házak, csarnokok esetében célszerű megoldás, hogy ne csak a tartályos ellátás megtervezését, hanem a teljes fűtésrendszer kialakítását bízzuk szakemberekre. Ha úgy dönt, hogy igénybe akarja venni ezt a lehetőséget, nincs más tennivalója, mint jelezni ezt a Prímagáznak. Ezt követően a társaság képviselője felmérést végez a fűtésigényről, az annak megfelelő tartály elhelyezési lehetőségéről, majd a szükséges dokumentumok birtokában megkötik a szerződést. A tartályos PB-gáz használata hatósági engedélyhez kötött, de az engedélyeztetést is megoldja a szolgáltató.

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr316593069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: tartályos PB-gáz
süti beállítások módosítása