Utolsó vacsora a győztes haluska
Különös története van annak a receptnek, amely megnyerte a Prímagáz főzőversenyét a Vanyarci Haluskafesztiválon.
A szakmai zsűri Vass Éva művét találta a legfinomabbnak, neki jár a Prímanet webáruház vásárlási utalványa, valamint a Rákóczi pálinkakóstoló.
Annak ellenére, hogy milyen elborzasztó története van ennek az ételnek, igazán nagyon finom, tanúsíthatjuk. Receptversenyünk 4. állomásán Vanyarcra látogattunk, ahol a Tót atyafiak között kellett helytállni a szakácsoknak a haluska (más néven sztrapacska) őshazájában. Saját konyhánkat ezúttal is felállítottuk a fesztiválon, ahol receptversenyünk első öt továbbjutója mérhette össze tudását. A főzéshez az energiát természetesen PB-gáz szolgáltatta.
Az első helyezést Vass Éva horrorisztikus előéletű és elnevezésű főztje söpörte be, a csirkéből készített hóhérpörkölt.
„Laci Hornaček-től láttam a receptet a TV-paprikán. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században, Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Eredetileg sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertéstepertőt töltöttek…” – írta Éva a főzőverseny honlapján.
Aki szeretné megkóstolni, a www.nosalty.hu/prima-fozoverseny oldalon megtalálja a receptet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.