A PB-gázpalackokat speciális, erre kialakított, komoly biztonsági követelményeknek megfelelő üzemekben tölthetik meg.

Az itt alkalmazott technológiák és szakemberek garantálják, hogy a PB-gáz felhasználók szakszerűen ellenőrzött és megfelelően töltött biztonságos gázpalackot használhassanak fel otthonaikban és üzemeikben.
Ezúton is kérünk mindenkit, hogy vásárlás ellenőrizze a PB-gázpalack származását annak biztonságos felhasználhatósága érdekében!
palackrakodas.png

Magyarországon az alábbi főbb PB-gázpalack töltőüzemek működnek:

  • Algyőn (Szeged mellett) Prímagáz Hungária Zrt.
  • Székesfehérváron Flaga Gáz Kft
  • Újudvaron (Nagykanizsa közelében) Total Hungária Kft

tulajdonában és üzemeltetésében.

Az üzemek kapacitás kihasználtsága teljesen lefedi a jelenlegi magyarországi fogyasztói igényeket. Sőt ezen túlmenően megfelelő műszakszervezéssel lehetőség van szezonális, vagy rendkívüli igénynövekedések kezelésére is. Gondoljunk csak a nemrég bekövetkezett orosz gázválságra.

A töltőüzemi töltés biztonságot garantál:
Töltést követően a szelepek minden esetben originálásra kerülnek, mely sorszámozott, egyedi azonosítóval rendelkező fóliák megléte garantálja, hogy a töltőüzemben szabályos körülmények között történt a töltés, a palackok szivárgás mentesek, töltettömegük megfelel az előírásoknak.

Zarofolia_120px.jpg

Sajnos, mint minden értékes energiahordozó esetében a fokozottan ár érzékeny piacot kihasználva a gázpalackoknál is fennáll annak veszélye, hogy illegális tevékenységből származó lejárt nyomáspróbájú, alul, vagy túltöltött palackkal találkozik a spórolni vágyó vásárló.
Itt hívnám fel minden PB-gázpalack használó és leendő felhasználó figyelmét, hogy vásárlásnál ellenőrizzék a zárófólia meglétét, illetve sértetlenségét.

Magyarországon jelenleg az illegális forgalmazás mértékét 10% körülire becsülik.
A fokozódó hatósági aktivitást a piac minden legális szereplője üdvözli, egyben az is látható, hogy sok még a teendő ezen a téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr745353324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gázpalack
süti beállítások módosítása