Tudjuk, hogy a palackos gáz az élet szinte minden területén használható. Két fiatal amerikai mérnök felfedezte, hogy a kempingfőző palackjával még a mobiltelefont is feltölthetjük. Egy perc főzőcskézés három perc beszélgetéshez elegendő feszültséget hoz létre, ami bőven elég például egy segélyhíváshoz.

Fiatal fejlesztők olyan töltőt alkottak, amely elektromos hálózat hiányában is használható, ugyanis a szerkezet az energiát a kempingezéskor gyakran használt hordozható, kisméretű gázpalack lángja segítségével hozza létre – írta az IT café.

A FlameStorwernek elnevezett töltőt a doktori képzés ideje alatt építette meg két mérnökhallgató, Andrew Byrnes és Adam Kell. Honlapjuk szerint az egység minden USB-csatlakozós készüléket képes feltölteni: mobiltelefonokat, GPS-egységeket, kamerákat. A fejlesztők szerint a FlameStowernek igen sok előnye van: kicsi, könnyű, egyszerű szállítani, mindenféle időjárási körülmények között használható, szabadban és sátorban egyaránt.

Az eszköz a felmelegített fémlap és a hozzá képest hideg víz hőmérséklet különbségének segítségével termel elektromos áramot. Egypercnyi töltés körülbelül hárompercnyi beszélgetéshez elegendő energiát ad át egy telefonnak, így egy lemerült készüléket egy segélyhívás erejéig gyorsan életre lehet kelteni. A fejlesztők már összeszedték az induláshoz szükséges pénzt, de a készülék már most előrendelhető 17 ezer forintnak megfelelő összegért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr495598717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz PB-gázpalack
süti beállítások módosítása