Utolsó kommentek:

Járó Veronika 2018.02.16. 10:26:26

@gergo: A legfontosabb az lenne, hogy autógáz kúton megtöltött gázpalackot használni életveszélyes, mert ott eszközök és szakértelem hiányában semmilyen ellenőrzést nem tudnak elvégezni a palackon.
Ezen felül mellesleg a kúton tankolt PB se nem tisztább, se nem olcsóbb, viszont legalább jövedéki csalást követ el aki mégis így jár el.

Bejegyzés: Lehet-e gázpalackot benzinkúton tölteni?

gergo · http://www.partypeople.hu 2018.02.16. 10:22:45

Amikor még LPG-vel jártam, rendszeresen láttam a kutakon olyan autózókat, akik kétszer tankoltak egymás után. Elsőnek az autóba, majd a csomagtartóban lévő palackba (kerti sütőgetéshez vitték haza nyáron).

Elmondásuk szerint a kúton tankolt PB tisztább volt, mint amikor a palackból jött ki a gáz, gondolom árban is kedvezőbb a történet.

Bejegyzés: Lehet-e gázpalackot benzinkúton tölteni?

Járó Veronika 2018.02.16. 10:22:31

@Kocsó: Kedves Kocsó! A nagy ellenőrzés után normál esetben 10 évig használható a gázpalack. Ha sokáig álló palackot használnánk újra, akkor érvényes kell legyen a nyomáspróbája és gáztömör legyen (ne szivárogjon). A gáz ugyanis nem „romlik meg” benne.

Bejegyzés: Lehet-e gázpalackot benzinkúton tölteni?

Komojtalan 2018.02.16. 10:20:06

PB palackkal azért nem lehet autózni, mert ha megfog a NAV fizethetsz. Nincs benne az a marha sok adó ami a LPG -ben is benne van nem csak a benzinben, ezért adócsalás. Semmi köze a biztonsághoz, nem 5C eltérés számít, hanem kb. 70C, mert akkor télen haza sem tudnád vinni (20-30C eltérés). El nem tudom képzelni mit bénázott el aki már felrobbantotta magát (talán évente 1), nyilván nem húzta meg a hollandert. 20-30 éve még vígan jártunk a PB -s Ladákkal, mert fele annyiba került mint a benzin, most már nem hiszem hogy sok volna az országban, mert könnyű lebukni, pedig 4k -ért 200km még ma is jó. Igaz azt sem tudom hogy viselnék a mai autók ezt, bár majdnem mindet lehet LPG -síteni, de az szerintem nem éri meg.

Bejegyzés: Lehet-e gázpalackot benzinkúton tölteni?

Kocsó 2018.02.16. 10:19:15

Az említet nagyellenőrzés után meddig használható még a palack? Kell-e valamire külön figyelni, ha sokáig (évekig) álló palackot használnánk újra?

Bejegyzés: Lehet-e gázpalackot benzinkúton tölteni?