Dolgok, amiket mindenképp érdemes bevizsgálni

Nem is érdemes: egészen egyszerűen muszáj

Ha az ember felületes, és megúszásra játszik – nos, az sose sül el jól. Egy hamis dologról a legritkább esetben derül ki, hogy értéket képvisel. Mondunk néhány példát!

Például ott van a pirit, amely szulfidásvány a bolondok aranya néven is ismert – mégpedig azért, mert nagyjából pont úgy néz ki, mint egy gyors meggazdagodást ígérő aranyrög. Kívülről. Belül viszont egyáltalán nem az, aminek nyilván nem örültek, akik azt hitték, hogy most aztán megfogták az isten lábát.

Vagy ott van az Emmauszi vacsora: ez nem a világhírű festő, Johannes Vermeer, hanem Han van Meegeren festménye. Ő volt a 20. század legnagyobb képhamisítója. Ezt az emlegetett képét például felfedezése után a szakértők nagy része eredetinek tartotta. Úgy vélték: ez Vermeer egyik fel nem fedezett műve, pedig csak egy ügyes – mit ügyes, elsőrangú hamisítvány volt!

És akkor ott van a PB-gázpalack

Senki se mondja, hogy meglepődött! Persze, hogy erre hegyeztük ki a mondandónkat. Pláne, hogy míg a pirit, vagy egy hamis, a holland aranykorból származó festmény a háztartásokban viszonylag ritkább, addig egy PB-gázpalack állandó szereplő lehet. Épp ezért fontos, hogy csakis olyat vásároljunk meg, ami legálisan forgalmazott, bevizsgált palack – nem csupán, mert jelentős biztonsági különbségek vannak a termék és az illegális hamisítvány között, hanem mert akár a biztonságunkat is kockáztathatjuk egy túltöltött, vagy régóta nem ellenőrzött, az előírásokat figyelmen kívül hagyó „gyártmány” használata során.

pb-gazpalack-vizsgalat_1.png

És hogy miért? Nos, mert használatkor a palackok komoly nyomásnak vannak kitéve, épp ezért történik meg a bevizsgálásuk. A PB-gázpalackokba 16 bar nyomással töltik a gázt, ezt azonban a teszt során jócskán felszorozzák: 25 bar terhelésnek teszik ki. A palást repedéséhez kb. 60 bar kell, azaz ha ez a minden palackon végigfutó teszt sikeres, akkor a normál használat során baj nem történhet – pláne, hogy mi magunk is megnézhetjük a nyakra ütött dátumon, mikor vizsgálták meg utoljára a palackot, mely dátumot hamisítani lehetetlen. Újratöltés során ráadásul minden esetben szelepcsere és szivárgásfigyelés történik, ami plusz biztonsági kört jelent a felhasználónak – többek között ezért érdemes eredetit venni, és nem beérni a talán kevéssel olcsóbb, de mindenképp bóvli „fekete töltéssel”.

pb-gaz-zsugorfolia.jpg

Mindennek tetejébe a Prímaenergia PB-palackokat lezáró zárófólián található egyedi kód most 1000 Ft kedvezményt ér a PrimaNet.hu webáruházban. Közel 20.000 hasznos és praktikus termék közül lehet válogatni, és minden 10.000 Ft feletti vásárlásnál jóváírunk 1000 Ft-ot, ha a 11,5 kg-os PB-gázpalack zárófólia kódját megadja a vásárló az online fizetés során. Kattintson és nézze meg webáruházunk kínálatát!

A promóció részletei és a szabályzat a PrimaNet oldalán elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr6814385208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz Prímaenergia pb-gázpalack zárófólia
süti beállítások módosítása