Komfort szabadtéren is

A hideg napokon vagy hűvös estéken az ember nem szívesen megy ki a szabad ég alá, azonban ilyenkor sem kell lemondanunk a kültéri helyszínek használatáról, hiszen pontosan ilyen helyzetekre rendelkezésre állnak a teraszfűtők, vagy más néven hőgombák.

 teraszfutok-gazcseretelep-belyeg.jpg

A meleg napok ellenére estére gyakran lehűl a levegő, és a szeszélyes időjárás miatt a kültéri területek csak kiszámíthatatlanul használhatók. Szerencsére, a teraszfűtők segítenek a kellems hőmérséklet fenntartásában.

Kültéri fűtésre az igény leggyakrabban lakások erkélyének, családi házak teraszának, illetve pergolák, különféle vendéglátóhelyek kiülős részeinek komfortosításakor merül fel, továbbá különféle sátrakban szervezett eseményeken – legyen az családi vagy céges rendezvény, esküvő, ideiglenes éttermi helyiség. Egyre gyakoribb igény azonban a kültéri fűtési például kerti tavakhoz, jacuzzikhoz, medencékhez is.

Ezeket a részben vagy teljesen nyitott tereket a könnyen használható, mobil (gyakran kerékkel ellátott) oszlop formájú, és sokféleképpen hívott– hőgomba, kültéri hősugárzó, hősugárzó gomba, gázgomba, teraszmelegítő, hőkandeláber, térfűtő – kültéri fűtőtestekkel lehet melegebbé tenni.

 

Választási szempontok

Többféle teraszfűtési lehetőség közül választhatunk: az egyik erősen sugározza a hőt, kialakításának köszönhetően megfelelően áramoltatja a felmelegített levegőt, a narancsszínű fűtőspirálok pedig kifejezetten kellemes atmoszférát teremtenek, míg a másik egyáltalán nem a levegőt fűti, hanem közvetlenül a testünket.

A vásárlás előtt a fűteni kívánt területet több szempontból meg kell vizsgálni. Fontos például, hogy mekkora terültet szeretnénk befűteni. Egy közepes teljesítményű berendezés általában 20-25 négyzetméteres körben varázsol kellemes időt. Több készülék alkalmazásával természetesen nagyobb területet is jól be lehet fűteni. A gázégős teraszfűtési megoldások között vannak nagyobb és kisebb teljesítményű típusok, jellemzően az előbbiek valók éttermekbe, kávézókba, kültéri rendezvényekre, az utóbbiak pedig a háztartásokba. Szerencsére a gyártók minden esetben feltüntetik a hatótér nagyságát (a befűthető kör sugarának méretét megjelölve).

Választás előtt vigyázni kell a gyúlékony anyagokkal is. A "gomba" formájú teraszfűtők esetében például minimum 1 méter üres teret kell biztosítani a teraszfűtő teteje felett. Fontos tudni, hogy PB gázos teraszfűtőt zárt térben nem szabad használni. A gázégős teraszfűtésnél gondoskodni kell a láng szélvédelméről, de számos beépített biztonsági elem is rendelkezésre áll arra az esetre, ha a láng mégis elalszik. Továbbá fontos szempont a gázégős teraszfűtés esetében, hogy a hőt milyen technológiával sugározza ki, és ezt milyen szélfogó-megoldással egészítették ki. Akkor jó, ha kifelé véd a szél ellen és képes bent tartani a hőt, majd lassan kisugározni azt.

A teraszfűtők energiaellátásáról jellemzően 11,5 kg-os PB-gázpalack gondoskodik, amely a talpban helyezkedik el. A gyújtás piezoelektromos szerkezettel történik, nem szükséges gyufa, vagy öngyújtó. Mindazonáltal, a Gastro Mini palack a főzés mellett teraszfűtők üzemeltetésére is ideális. Ezeket a palackokat úgy tervezték, hogy pontosan illeszkedjenek a teraszfűtők talpába, a kis súlyuk miatt pedig könnyen lehet mozgatni a berendezéseket.

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nagyon fontos a megjelenés, hogy a készülék ne csak jól fűtsön és praktikus legyen, hanem ízléses is, azaz jól illeszkedjen a már meglévő környezethez, bútorokhoz. Az elegánstól a rusztikusig, inox, fehér, antracit, vagy rattan színekben, formákban is rendelhetők!

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr3812498513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: teraszfűtő teraszhősugárzó
süti beállítások módosítása