A laikusok hajlamosak azt gondolni, hogy nincs különbség a gázpalackok között, hiszen „mindegyikben ugyanaz a gáz van”. Ez egyrészt nem igaz, mert nem ugyanaz a gáz van bennük, másrészt a speciális célra kifejlesztett palackok úgy lettek kialakítva, hogy használatuk, cseréjük lényegesen könnyebb, egyszerűbb legyen. Jellegzetes példa erre a kifejezetten sütés-főzésre, illetve a vendéglátó szektor számára kidolgozott Gastro palackcsalád.

A Gastro Maxi palackok 23 kilogramm töltetsúlyú PB-gázt tartalmaznak, így alkalmasak arra, hogy nagyobb társaságnak is főzzenek, grillezzenek velük. Kapacitásuk miatt akár többnapos fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, karácsonyi vásárokban is jól használhatók. A rendezvényszervezők gyakran nem csak sütnek, főznek, melegítenek vele, de sátorfűtésre is felhasználják.

gastro-palackok2.png

Fontos, hogy a PB-gáz egyenletes, magas hőteljesítményt ad le, ami nagy előny a főzés területén. Nagyjából 2,5-szer magasabb a fűtőértéke mint a földgázé, ezáltal kiszámíthatóbb a folyamat, ha nagyszámú vendégnek készül étel. Fixen telepített vendéglátóhelyek, büfék és mobil vásári bódék számára is megfelelő megoldás, alkalmas például tűzhelyek üzemeltetésére, vízforralásra a főzéshez, mosogatáshoz. Mivel a gáz nagyon tisztán ég, olyan helyeken is alkalmazható, ahol fontos, hogy a vendégek ne legyenek kitéve kellemetlen szagoknak, füstnek, ami például faszenes grillezés során mindig megtörténik.

A Gastro Mini palack 11 kilogrammos töltetsúlyú, inkább az otthoni sütés-főzésre, vagy kisebb társaságok kiszolgálására alkalmas. A villámgyorsan cserélhető, gyorscsatlakozós, propánpalack nagy előnye, hogy alacsony kialakítása miatt a legtöbb gázos grillsütőhöz könnyen csatlakoztatható. A Gastro Mini palackok másik jellemző felhasználási módja a teraszfűtők üzemeltetése. A vendégek elvárják, a vendéglátósnak pedig bevételt jelent, ha a nyitott teraszokról, kerthelyiségekből hűvösebb időben sem kell behúzódni. Teljesítménytől függően egy-egy ilyen készülék, 20-25 négyzetméteres területet is képes besugározni, az ára pedig nagyon gyorsan megtérül a forgalom függvényében.

A karácsonyi vásárokban gyakran állunk meg könyöklőknél vagy sörpadoknál elfogyasztani a sült gesztenyét, a forralt bort vagy a fűszeres puncsot, ami ugyan belülről átmelegít, de nem árt, ha egy hőgomba is van ilyenkor a közelben.

A Gastro Mini palackok bármelyik teraszfűtő hőgomba talpába könnyen beilleszthetők.

gatoltet-button2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr1312043091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása