A hidegebb hónapokban is van lehetőség arra, hogy vendégeket fogadjunk a teraszon, kertben, az éttermeknek pedig szinte kötelező, hogy teraszfűtőket szerezzenek be, amennyiben nem szeretnék bezárni a kerthelyiséget. A hőgombák közül a PB-gázzal üzemelő változatok a legpraktikusabbak, mert a használatuk nem helyhez kötött. A benti fűtést Siesta kályhával is megoldhatjuk, ha például a nyaralóban, vagy a tanyán nincsen földgáz bevezetve, esetleg az ideiglenesen használt épületbe nem éri meg beköttetni. 

A fűtőtestek szerepe felértékelődik, amint hidegebbre fordul az idő, de akár nyáron is előfordulhatnak hűvösebb esték, amikor jó szolgálatot tesz egy teraszfűtő. A más néven hőgombának is nevezett szerkezet hatása a bekapcsolás után szinte azonnal érezhető, a legtöbb típus kör alakban sugározza a hőt, de van olyan változat, amelynél állítható a sugárzás iránya. Több teljesítményfokozatból lehet választani, általában 20-25 m2 a maximálisan besugározható terület, ennél nagyobbat több hőgomba egyidejű üzemeltetésével lehet befűteni. A teraszfűtők között találunk elektromos árammal, valamint PB-gázzal működőket. Utóbbiak előnye, hogy nem függnek a hálózattól, könnyen mozgathatók. A táplálásról régebben háztartási PB-gázzal gondoskodtak, a klasszikus 11,5 vagy Maxi 23 kilogrammos töltősúlyú palackokból, de mintegy két éve megjelent a palettán a 11 kilogrammos Gastro Mini propánpalack is, amelyet úgy terveztek, hogy a legtöbb hőgomba talpába illeszkedjen.

teraszfutok-hogombak-a-primaneten.jpg

A teraszfűtő beszerzése hamar megtérül a vendéglátósok számára, a berendezés ára elenyésző ahhoz képest, amilyen forgalmat remélhet az üzlet attól, hogy nem marad kihasználatlanul a kerthelyiség. A teraszfűtőket elegáns éttermekben, luxusszállodákban is használják, aki hajlandó többet költeni, az a funkció mellett dizájnos modelleket is választhat.

A teraszfűtőt nem szabad zárt térben használni, ugyanis nagy teljesítményű és hamar elszívná az oxigént a légtérből. A belső fűtés megoldására a siesta kályhák szolgálnak. Maga az elnevezés abból ered, hogy korábban, a Kádár-rendszerben kizárólag egy típust forgalmaztak, azt hívták Siestának. A köznyelvbe került kifejezéssel illetünk manapság minden olyan kályhát, amely a Siesták elvén működik. A siesta kályha akkor ideális, ha nincs földgáz bevezetve, például nyaralókban, tanyákon. De ésszerű akkor is, ha az ideiglenesen használt épületben kell fűteni, és nem éri meg bevezetni a földgázt. Ügyelni kell arra, hogy ne használjuk hosszan, felügyelet nélkül, mert nincs kéménye, az égésterméket a szobába engedi ki és ugyanonnan vételezi az égéshez szükséges oxigént. Ha nem szellőztetünk megfelelő sűrűséggel, akkor szédüléssel, fejfájással járó oxigénhiányos állapot alakulhat ki.

hogomba-teraszfuto-primagaz.jpg

A Siesta előnye, hogy mobil, oda helyezhetjük az épületen belül, ahol éppen tartózkodunk. A gázellátást leggyakrabban 11,5 kilogrammos PB-palackkal végzik, egy ilyen akár 85-90 órán keresztül is működteti a szerkezetet. Ha úgy számolunk, hogy napi 8-10 órát használjuk a kályhát, akkor egy töltéssel 8-10 napig fűthetünk. Ha nem akarunk olyan gyakran a cseretelepre járni, vagy a Gázfutárt hívni, akkor választhatjuk a nagyobb, 23 kilogrammos kiszerelést is.

siesta-kalyha.jpg

Bár már többször foglalkoztunk a PrimaNet Blogon is a Siesta kályha biztonságos üzemeltetésével ( Teraszfűtőkkel még sokáig élvezhetők a kerti programok ) , röviden újra felsoroljuk a főbb szabályokat, mert nem lehetünk túl óvatosak:

• A készüléket kizárólag jól szellőző helyen szabad használni, tilos lakókocsiban vagy lakóautóban üzemeltetni;

• Tilos falak, bútorok, kárpitok, huzatok, ágynemű és egyéb éghető anyagok közelébe helyezni, illetve letakarni;

• A berendezés égésterének a helyiség közepe felé kell nézni;

• Nem szabad 61 köbméternél kisebb térfogatú nappaliban, és 30,5 köbméternél kisebb területű egyéb helyiségben elhelyezni;

• A palack csatlakoztatását vagy cseréjét mindig jól szellőző helyen, tűztől, szikrától vagy hőforrástól távol kell elvégezni;

• A készüléket hajlékony DIN csővel kell használni, amelynek hossza 0,5 méter.

A Prímagáz e-kereskedelmi üzletágának köszönhetően egyszerűen és biztonságosan megvásárolhatja a teraszfűtőket!

button_11_1.png

PrimaNet.hu online szakáruház
Mert azonnal elérhető! • Mert nincs sorban állás! • Mert biztonságos!

Kedvező árak • Széles választék • Olcsó és gyors kiszállítás
Éjjel-nappal nyitva • biztonságos és kényelmes online vásárlás
Többszörösen minősített megbízható webáruház • Posta Pont Partner
MasterPass/OTPay elfogadóhely • SuperShop kártyaelfogadó webáruház

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr378173596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gáz PB-gázpalack teraszfűtő hőkandeláber teraszhősugárzó kültéri hősugárzó tartályos PB-gáz
süti beállítások módosítása