Az elsősegély-felszerelések beszerzése korábban nem volt könnyű feladat. A hagyományos, B-típusú csomagot minden autóvezető is jól ismeri, de sok olyan tevékenység létezik, amelyekhez speciális csomagok szükségesek. Ilyen lehet például a vadászat, vagy a motorozás. Másfajta doboz kell a munkahelyi balesetek esetére, megint más a nagy utaslétszámot szállító járművekre. A PrimaNet szakáruházban az elsősegély-dobozok, csomagok és utántöltő készletek szinte teljes választéka megtalálható.

Sajnos senki sincs felvértezve a balesetek ellen, az azonban már rajtunk múlik, mennyire vagyunk felkészülve a sérülések kezelésére. A különböző elsősegélycsomagok egy részének alkalmazását jogszabály írja elő, vagyis bírságot kockáztat az, aki nem rendelkezik a megfelelő eszközzel.

Pánik az autósoknál
Emlékezetes, hogy 2-3 éve pánikhullám söpört végig az autóstársadalmon attól a hírtől, hogy a rendőrök fokozottan ellenőrzik az elsősegélycsomagok meglétét, valamint azt, hogy hiánytalan és még nem járt-e le a szavatossága. Kiderült, hogy az autósok többségének van pótolnivalója, ezért megrohamozták a patikákat, autósboltokat, de a legtöbb helyen hamar elfogytak a készletek és súlyos ártöbblettel lehetett csak hozzájutni. Azóta természetesen normalizálódott a helyzet, de ez a példa is jól mutatja, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni az alapvető biztonsági követelményekről.

Elsosegely_B.jpg

Közúti elsősegély felszerelés "B" típus és utántöltő a PrimaNet.hu szakáruházban

A PrimaNet szakáruházban a Közúti elsősegély felszerelések menüpont alatt megtalálhatók a különféle egészségügyi csomagok. Természetesen a kínálat része a már említett B-típusú doboz, illetve az utántöltő csomagja, de teherautó sofőrök, buszvezetők is megtalálják a számukra megfelelőt. Természetesen ehhez a típushoz is kapható utántöltő csomag. Utóbbiaknak természetesen nagyobb egységcsomaggal kell közlekedniük, ennek megfelelően a felszerelések ára is meglehetősen széles skálán mozog.

Vadászik? Motorozik?
Vannak különösen veszélyes tevékenységek, mint például a vadászat, vagy a motorozás. Ezekhez külön csomagokat találhatnak az érdeklődők a webáruházban. A készletek kialakítása is különleges, nem dobozban, hanem olyan csomagban kaphatók, amelyek kényelmesen hordozhatók akár a kétkerekűn, akár az erdőben.

Munkahelyi balesetek
Nemcsak a közlekedésben, vagy kikapcsolódáskor van szükség az elsősegély-csomagokra, hanem munkahelyeken is, ezért négy típusú doboz található a vállalkozások számára, attól függően, hány főt foglalkoztatnak. A legnagyobb kategória 200 főig alkalmas a baleseti sérültek ellátására.(üzemek részére 50 dolgozóig elsősegély felszerelés, illetve üzemek részére 51-100 főig elsősegély felszerelés.)

Orvosra azért szükség van
Fontos megjegyezni, hogy az elsősegélycsomagok nem pótolják a szakszerű orvosi ellátást, arra alkalmasak, hogy amíg a segítség megérkezik, addig se maradjon ellátatlanul a sérült. A felszereltséget szabvány írja elő, attól eltérni nem lehet. Lényeges, hogy csak teljes csomag felel meg a követelményeknek, olyan nem, amelyből korábban már felhasználtak egy-egy darabot, de azt nem pótolták.

Figyeljünk a felhasználhatóság idejére
A legnagyobb hiba, hogy sokan nem figyelnek a szavatossági időkre. Különösen azért érdekes ez, mert a dobozban lévő egyes termékek máskor járnak le. A steril kötszer például öt évig alkalmas sebkötözésre, de a sebfertőtlenítő oldat hamarabb, általában 3 év után elveszíti a szavatosságát. A dobozon feltüntetik azt az időtartamot, amíg az egész csomag alkalmas az elsősegély-nyújtásra. Ha például egy kötszert, ragtapaszt felhasználtunk, nem szükséges az egész dobozt cserélni, a PrimaNet szakáruházban elsősegély utántöltő csomagok is kaphatók, olcsóbban, mint a teljes készletek.

Aktualis_akciok_gomb.png

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr986418647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: Primanet.hu Elsősegély felszerelés
süti beállítások módosítása