Veszélyes időszak a tavasz a melegházat működtető gazdálkodók számára. A primőr termények iránt nagy a kereslet, ezek jó része melegházakban nevelkedik. A változékony, tavaszi időjárás azonban kárt okozhat, ha a hűvös hajnalokon és estéken károsodik, netán elfagy a termény. Ezt azonban kis beruházással ki lehet küszöbölni. A PrímaNet webáruház speciálisan a melegházakba való fűtőberendezéseket kínál.

Egész évben működhet egy jól felszerelt és szakszerűen üzemeltetett melegház, vagy fóliasátor. A primőr zöldségek, gyümölcsök többsége védett környezetben gyorsabban nő, mint a szabadban. Problémát okozhat azonban, ha a gazda nem készül fel a hirtelen hőmérsékletváltozásokra, amelyek különösen tavasszal és ősszel fenyegetik a termést.

A legtöbb nagy alapterületű melegház eleve beépített fűtőrendszerrel készül, ám a kisebbeknél megoldatlan a melegházfűtés az átmeneti évszakokban. A PrímaNet webáruház ezért olyan berendezéseket is árusít, amelyekkel kialakítható az ideális klíma a növények számára. Két méretben kaphatók fűtőberendezések, a kisebb 10-15 négyzetméter, a nagyobb akár 20-25 négyzetméter befűtésére is alkalmas.

meleghazfuto.pngPB-gáz üzemű melegházfűtő készülék

A melegházfűtők nemesacélból készülnek, a gyújtást piezoelektromos rendszer vezérli. A készülék működéséhez 11,5 kilogrammos PB-gázpalack adja a szükséges energiát, amit másfél méter hosszú tömlővel csatlakoztatnak. A hagyományos, 11,5 kilogrammos palackok minden PB-gázcseretelepen beszerezhetők, vagy a Gázfutártól házhozszállítással is megrendelhetők.

Mivel a gázégő működése oxigént von el a légtérből, nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a növények számára nélkülözhetetlen rendszeres szellőztetésről is, amelyre a bent dolgozó emberek egészsége miatt is külön figyelni kell.

A PrímaNet webáruházban a kisebb teljesítményű melegházfűtő GT2100E típusjelű készülék negyvenezer forint alatti áron kapható. A GT4200E jelű melegházfűtő, akár 25 négyzetméteres terület befűtésére is alkalmas készülék pedig ötvenezer forint alatt. Ennél lényegesen nagyobb kár érheti a gazdálkodókat, ha elpusztul a termés a hideg miatt. A berendezéseket 1-2 munkanap alatt kiszállítják a megrendelőnek, mindkettő házhoz szállítását ingyen vállalja a forgalmazó.

Biztonsági tudnivalók:
Mindig zárja el a gázcsapot, ha nem használja a PB-gázüzemű melegházfűtést. Gyúlékony anyagoktól távol tartva használható! Az üzemeltetés során vigyázzon, hogy kisgyermek ne kerülhessen a forró készülék közelébe! Amennyiben a palackot és a fűtőberendezést összekötő tömlő repedezett, azonnal cserélje ki!

Aktualis_akciok_gomb.png

A bejegyzés trackback címe:

https://pbgazbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr516046379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: PB-gázpalack Melegházfűtés
süti beállítások módosítása